2019. január 3., csütörtök

Neveljünk növényt, vízben

Takashi Amano japán akvarista volt, aki a növényes akváriumok tartását meghonosította, ha valakinek, akkor neki különös érzéke volt a helyes arányok és a harmónia megtalálására.

Az akvarisztika amúgy is arról szól, hogy az egyensúlyt megtaláljuk, roppant nehéz feladat ez egyébként! De egyáltalán nem lehetetlen!

Régebben nálam is üzemeltek akváriumok, a fénykorban közel 600 liter vízben próbáltam a halakat és a garnélákat boldoggá tenni! Nem is eredménytelenül, nézzétek meg a halak és a garnélák oldalamat, és a régebbi képeket itt, itt, itt és itt!

Most pár képet mutatok, olyan akváriumokról, ahol minden közel tökéletesen össze lett hangolva! Ezek már nem kezdők munkái, itt már minden van, ami szükséges, sőt még annál is több!

Hatalmas teljesítményű külső szűrők, CO2 adagolók, oxidátorok, aktív vízbontók, fűtés, vízparaméter-mérés és speciális világítás, pontosan beállítva a növények igényeihez!

A halak tulajdonképpen csak azért vannak, hogy mozgalmassá tegyék az élő díszletet!

Azért egy-egy ilyen akvárium előtt elkortyolgatni egy kv-t délután, vagy éppen reggel, igencsak jó érzés, valljuk be! De csak úgy ülni és nézni is csodálatos lehet!







A képek innen, innen, innen, innen és innen vannak.

Nincsenek megjegyzések: