2018. július 26., csütörtök

Levelek Mezőkövesdre - 03. Ami elromolhat, az el is romlik...

Kedves J.!

Tudod, a vasúton nagyon sok dolognak kell egyszerre jól működnie, hogy minden menjen! Úgy értem, a vonatok menjenek! Nos, vázolom Neked a jelenlegi helyzetet. A karbantartás, ami megfelelően elvégezve megelőzne rengeteg bajt, az csak jelképes igazából. Sajnos, ez van! Lehetne ragozni, hogy miért és hogyan, de ebbe most ne menjünk bele.

Amikor a váltókat olyan anyaggal "kell" kenni, ami már a kenés napjának délutánján nem csúszik, akkor miről beszélünk? Miért ezzel a szarral kell kenni? Mert valahol, valakik azt mondták, ez lesz és kész! Nem jó a kenőanyag, nem tartós és nem is eléggé hatékony, jelezték a pályás szakemberek! Na, és? Ez volt rá a válasz...

Nem hinném, hogy ezt tovább kellene ragoznom! És ez csak egyetlen tényező, ami kell a vonatközlekedéshez, bár alapvető fontosságú. Ha egy váltó nem állítható, az olyan, mintha nem is lenne... A "frontszolgálatot" ellátókon kívül senkit nem érdekel egyébként semmi... Sajnos!



A végrehajtó szolgálat észleli és továbbítja a problémákat, az már jó eset, ha valaki visszajelez, hogy "vettem", aztán ennyiben maradunk... Mint egy rossz mesében: aludjatok jól gyerekek, a mai mesének nincs vége! Nem JÓ vége nincs, semmilyen vége nincs! Nagyjából ennyi...

Tudom, hogy ami elromolhat, az el is romlik, de ha semmit nem teszünk, hogy ezt megelőzzük, akkor ami elromlik, az még elront három másik dolgot, az majd még kettőt és kész is a teljes káosz!

Ha mindenki odafigyelne a saját dolgára, ha mindenki azt nézné, hogy mi a legjobb a másiknak, az egésznek, akkor a problémák felét megelőzhetnénk!

Ha mindenki EGYként élne az egészért, az felemelne mindent! Csak így juthatunk előre!

Nincsenek megjegyzések: