2021. január 13., szerda

Távoli csatlakozás 2., avagy a mesterlövész álma

A Távoli csatlakozás c. írásomban leírtam a történetet, aki tudta a részleteket, az értette is. Most számoljunk együtt: a kéttucat, az pontosan: 24!

Amiért most ismét tollat ragadok ebben az ügyben, az a következő: a városom polgármestere 23 másik dolgozóval együtt, létszámleépítésre hivatkozva kirúgta a három gyermeket egyedül nevelő, özvegy férjet...

A történetnek utánajárhattok, a keresési kulcsszó: politikai leszámolás. Ez, ami most van, rosszabb, mint az ötvenes évek, akkor az volt a jelszó, hogy: "Aki nincs velünk, az ellenünk van!", most az a kiindulási alap, hogy: "Lehet, hogy titokban kormánypárti!"

Agyrém!

Még hogy szociális érzékenység, meg hasonlók? Ezeknél? A magyar földön valaha élt egyik legkártékonyabb, leghitványabb, legálszentebb hazaáruló a "gazdája" a fentebb említett hölgynek!

Több háromgyermekes szülő került utcára, közülük nem egy egyedül neveli a gyermekeit, olyan is van, aki beteg és olyan is, aki nyugdíj előtt áll!

Véletlenül ismerek olyat, aki a listán szerepelt. Soha nem politizált, tette a dolgát, tisztességesen, becsületesen, szabályosan és még értett is hozzá! Mégis... Bár, ahogy a Mórickás viccben is van: "Véletlenül???" Ugyan már!

Szóval, ezeknek szavazott bizalmat a kedves városlakók többsége, állítólag, bár, hogy miért, pontosabban, hogy mire gondoltak a drága polgártársak, azt nem tudom, mert ezeknek sem programjuk, sem értelmes céljuk nem volt! És most sincs. (A nem nyilvános céljukat most nem feszegetném, legyen elég, hogy ki áll a háttérben!)

És, hogy hogy jön ide a címben említett mesterlövész és a Tankcsapda dal?

Vajon mi jár(na) bármelyik tisztességes (van olyan valahol?) és a közt szolgáló (van olyan valahol?) országban, városban annak, aki ilyen gonoszságot kitervel?



A kép innen van.

Nincsenek megjegyzések: