2019. szeptember 16., hétfő

Nyilván...

Múlt vasárnap 600 km-t vezettem. Útközben láttam ezt-azt. Láttam az atomerőművet Paksnál. A fiúk vicceskedtek, hogy vajon a sugárzás megáll a Paks táblánál, ha történik valami baj?


Chalk River, Csernobil, Saint-Laurent, Harrisburg, Brno, Goiania, Windscal, Fukusima, hogy csak a legnagyobb baleseteket említsem, bár utóbbi a másodlagos hírek szerint nem baleset volt. Vagy az sem az volt?

Milyen érdekes, bár inkább elkeserítő és szomorú, hogy bárhová mész, kamerák figyelnek folyton, sőt lehallgatnak, megfigyelnek, elemeznek Téged, a legtöbben még csak észre sem veszitek...

Mondok egy példát: soha nem állt szándékomban Citroën-t venni, sem újat, sem használtat, egészen egyszerűen nem szerepelt az autó-képemben ez a márka. Aztán egy napon véletlenül (közben azért jelezném, hogy nincsenek véletlenek!), megállt mellettünk a piros lámpánál egy új Citroën, valami új típus, még csak nem is hallottam korábban róla, de jól nézett ki és az út melletti iskola kerítésének a falán lévő óriásplakáton is pont egy ugyanolyan autót reklámoztak. Én megjegyeztem, hogy egészen jól néz ki ez az autó. Még pár szót beszéltünk róla, de semmi több.

Ehhez képest aznap este már bárhová "mentem" a neten, Citroën reklám, sőt annak a bizonyos Citroënnek a reklámja ugrott fel... Hmmm... Érdekes...

Csak nem tán lehallgatnak, monitorozzák, rögzítik minden halkan, hangosan, vagy bárhogy kimondott szavadat a hülye okos-telefonodon keresztül? Vagy tán igen?

Ki adott "nekik" erre engedélyt? Ki kérte erre "őket"?

Én biztosan nem! Én nem szerettem volna soha, hogy idáig eljussunk. Innen már nem nagyon van visszaút, sajnos...

"Nyilvántartanak. Nyilván tartanak tőlem!" - tőlünk.

Egyszer azért, ha úgy alakul, megkérdezném "őket", hogy ezt mégis hogy gondolták?

Én, köszönöm szépen, de nem kértem sem az atomerőműveikből szivárgó halált, sem a vegyi-üzemeikből áradó kénköves-pokol szagot!





Nincsenek megjegyzések: