2020. július 12., vasárnap

Itt mindenki...

A faszbúkon futottam bele ebbe az apró látleletbe korunk társadalmáról. Változtatás, módosítás, javítás nélkül bemásolom most Nektek.

Igazából írhatta volna bárki, aki emberekkel kell, hogy foglalkozzon. Írhatta volna eladó, ápoló, tanár, mentős, bárki...

Egy fiatal autóbuszvezető gyűjtötte össze az elmúlt időkben összegyűlt gondolatait. És roppant érdekes, hogy az írása alatt százszámra hömpölyög a hozzászólások özöne, hideget-meleget ontva rá.

Az emberek nem tudnak elszakadni az elméjük, agyuk sekélyes skatulyái által magukra vett ostoba elképzeléseiktől a világról, másokról, a problémákról és azok megoldásairól.

Íme:

"Elhatároztam, hogy ma senkinek nem szólok a jegyért, csak nyitok egy elsőajtót, és figyelem a reakciókat. A normálisabbak köszönnek, mutatják az érvényes jegyet-bérletet, és innen megyünk lefele, van aki csak mutat, van aki mutat de kitakarja a dátumot mer asziszi hülye vagyok, van aki csak személyit mutat messziről, tehát így megy az okoskodás.
Van aki azt hiszi, hogy attól mer felszálláskor hangosan és illedelmesen köszön, el van intézve a dolog. Van aki leszegett fejjel száll fel, szorosan az elötte haladó mögé bujva, siralmas hogy mit művelnek bazki.
Némelyik lemegy inkább egy kiscsoportos ovodás, vagy egy patkány szintjére, csak nehogy fizetni kelljen.
Felosonnak a hátsó ajtókon, hiába van kiirva hogy felszállás az első ajtón.
Az utasok 10 százaléka utazik jogosan.
A többi lóg. Az, hogy ezek egy része még ennek fejében hogy viselkedik utazás során az egy másik kérdés.

Állok a Deákon, közelít a buszhoz egy 6 fős banda, huszonévesek. Kezükbe sör, dobozos, meg poharas. Elöl a csaj megállitja a többit.
'' Várjatok. E.. E.. Eez elsőajtós, ide jegy kell. Van jegyetek?! ''
Kettőnek volt, ők felszálltak, de szóltam, hogy bontott dobozos sörrel a-aaa.
Ja bocsánat. Erre a másik megkérdezi.
'' és a pohár sör se jöhet? ''
Hámondom szerinted ha a dobozos nem jöhet, a poharas igen?!
Háde ha nem öntöm ki?!
Hallod, én olyanokat fékezek, garantálom hogy folyni fog még a zoknidba is. Takaritod a buszt?! És az volt a gondjuk hogy akkor most a sört is sajnálják, jegyük sincs mindenkinek, de jönni is akarnak.
Hámondom 10 perc mulva itt a másik busz, az nem elsőajtós, addig megisszátok a sört, azt mehettek haza... Kis csend.... Igazad van.!

Iijjjj mondom, és ez a jövő generációja...

Már csak azt nem értem, hogy éri meg a BKKnak utaztatni ezt a sok ingyenélőt, akik amugy ugyanugy feljelenthetnek, ugyanugy összehányjatják a buszt, akik miatt a munkába igyekvő dolgozó, kultúrált, és fizető utas van megszivatva. Persze az, hogy hol az igazság?! Költői kérdés.

Milyen jólenne bemenni a bótba, megpakolni a kosarat, kifele nagyot köszönni, leszegett fejjel kiszaladni.... Ha a buszon bliccelhetek, miért fizessek a bótba?!
De ha megszüntetik a járatot, vagy ritkítják, meg amikor foshulladék fűtés nélküli busz jön értük ami lehet lerobban 10 percen belül, mer nincs pénz javításra, stb... Akkor meg az a baj...
És ezek szidják Orbánt hogy lopja a közpénzt.
Mér, ők mit csinálnak?!
Közpénzen utaznak ingyen.
És inkább jácca az idiótát, a süketet, meg hülyének nézeti magát, minthogy megvenné a tanulóbérletet, ami 3500-vagy má 4000 forint?!
És amivel egy hónapig éjjel-nappal használhatja a tömegközlekedést Budapesten belül korlátlanul?! Tanítás nélküli napokon is...
Szóval tényleg félelmetesen sok az idióta.
Persze, mit vár az ember egy ilyen rendszerben, ahol adnak nekünk jogot arra, hogy jegyeket ellenőrizzünk, kizárjunk valakit az utazásból, persze ez nekünk csak egy felesleges többletfeladat. Mi járművezetők vagyunk, nem pénztárosok, nem rendőrök, nem pszihológusok, nem biztonságiőrök, nem szülők, és még sorolhatnám hogy mik nem.
Szóval ennyit az utasok hozzáállásáról.

Ésakkor jön nekem az ember, hogyhá jegyet kér. Mer olyan süket birka nép ez, akiknek teljesen hiába mondod be 20 percenként 3 hónapja hogy szájmaszkba kéne utazni, nem érti meg.
És mondom neki, hogy hetek óta, hónapok óta nincs jegyeladás.
Ésakkor még ő mondja nekem, hogy há jóvanakkor majd ha jön az ellenőr akko vesz nála. De mondom ember!! Milyen ellenőr, mit képzelsz, hogy gondolod, mikor neked jeggyel kéne felszállnod a buszra!!
Hol vegyen jegyet?! Há mittudomén!!!

És ez csak Pesten van igy.
Pestet elhagyod, mindenhol fizetnek, veszik a jegyet, normálisak. Itt meg mintha szarvasmarhákat, meg naposcsibét szállitanék, tisztelet a kivétel.
És naponta jön az üzenet hogy most korházból szökött pizsamás 70 évest keresnek, meg elkóborolt 4 évest, meg elmeroggyant 99 évest, drogost, öngyilkost, skrizofént, pénztárcát, hihetetlen, komolyan.

És akkor én könyörögjek, meg balhézzak ezekkel, minden egyes megállóban, beszéljek egy lóhoz, meg egy kecskéhez, aki csak bégetni tud meg odaszarni mindenhova?!
Ami az én időm rovására megy?!
Dehogy. Nyitok, csukok, aggyonisten, jónapot.

És mindegyik Orbántól várja a csodát, meg a Karitól, meg kitudja ki kitől, miközben ő maga is egy utolsó szar szemét. Tisztelet a kivételnek.
És ezeknek a szülei is ilyenek, meg a gyerekeik is ilyenek lesznek. Semmilyen becsülete nincs már a buszvezetőnek, a rendőrnek, a mentősnek, a postásnak, a kukásnak, sorolhatnám....
És mikor Főni megkérdezi tőlem, hogy szerintem a fiatalok miért nem jönnek buszt vezetni, mert pedig jól lehet keresni....
Akkor a válasz elég egyszerű... Ezért.

Mert ennyi pénzért vállalni kell, hogy százmilliós technikával, embereket szállítani, időre, ilyen feltételek mellett, nincs ünnepnap, nincs hétvége, korán fekvés, korán kelés, folyamatos stressz, balhé, a belvárosi forgalom, a belső ellenőrök, a feljelentések, a szűkös menetidők, a 9-11 órás műszakok....
Nem valami vonzó azoknak a fiataloknak, akik 30 évesen egyetemre járnak, de gőzük nincs mit akarnak kezdeni magukkal, anya tartja el őket, és igazából saját véleményük sincs, de tüntetni járnak, attó függetlenül hogy azt se tudják mi ellen, és ha valaki megkérdezi, hogy mi leszel ha nagy leszel?! - Gyümölcs a jogobellába bazmeg.

Siralmas.

És az ember olvasgatja a híreket.
Nem lesz sziget fesztivál, nem lesz Sound, nincsenek nyári rendezvények, talán a Debreceni virágkarnevál se lesz, de pride az lesz. Azt szabad...
Csak a dohánybótba be ne mennyen a gyerek, mert tönkremegy lelkileg.

És ebbe a világba még én komolyodjak meg?!
Normális vagy?"

A hozzászólás-folyamban egy másik buszvezető ezzel vigasztalta a srácot:

"Régóta szarok rá, hogy mit mutogatnak. Engem anyázzanak, köpködjenek, fenyegessenek azért, mert udvariasan szólok?
Tőlem le is hugyozhatják egymást hátul. Az én idegrendszerem többet ér annál, hogy naponta neveljem a fél világot. Mintha a tengerbe hordanám a vizet, semmi értelme."

Igen, ilyen gondolataim nekem is vannak... Mi értelme van az embereknek segíteni? Nem fogadják meg a jótanácsot, aztán sírnak-rínak, mint a fürdős kurva! Apropó, "fürdős kurva", már régóta tudom, hogy a mondás honnan ered, majd egyszer megosztom Veletek.

De tényleg, mégis mi értelme van? Mi értelme van hegyeket eltolni, amikor nekik semmi nem jut el a tudatukig?

Mi értelme van, amikor itt:




A bejegyzés itt van.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Mi értelme van az embereknek segíteni?

Van.
Van értelme, mert Te Magad nemesedsz ez által!
Az, hogy ki, mit fogad meg a tanácsodból, kire, milyen hatással van a segítő szándékot, már nem tudod befolyásolni.

Segítsd továbbra is az embereket!
Kell minden segítség!!