2022. augusztus 9., kedd

Hol lakjanak a sakkfigurák?

Mi a sakk? A sakk játék, sport, művészet és tudomány is egyben!

Akinek van sakk készlete, és az nem olyan, hogy a dobozként összecsukott tábla belseje szolgál a figurák tárolására, az tudja, hogy ez a kérdés idővel felmerül. Az ömlesztve, zacskóban tárolás nem túl esztétikus megoldás, ráadásul nem is tesz jót a figurák állapotának.

Mi a megoldás? Egy doboz, például. Lehet vásárolni sokfélét, én most úgy döntöttem, hogy gyártok egyet.

Maradt a kertben pár kisebb darab zsaludeszka (betonozás utánról), azokat használtam fel. Alaposan lecsiszoltam őket, majd méretre vágás, összeszerelés, festés következett. Az mondjuk ilyenkor nem árt, ha az ember asztalos, de én sajnos nem vagyok az, így a végeredmény nem lesz az iparművészeti múzeum állandó kiállítási darabja, de nekem tetszik!

Barna és zöld filclapokat használtam a doboz bélelésére és a tető pormentes záródásának biztosításához. Bútorfogantyút és egy gyorszárat is szereltem rá, legyen szép, hasznos és jó.

Végül pedig lelakkoztam.








Van több sakktáblám, köztük egy barna, bőrhatású is, és arra gondoltam, hogy azon a táblán milyen jól mutatna egy arany-ezüst figura kombináció. Ezért vettem egy régi, használt készletet és átfestettem a figurákat. Nem lett olyan, mint gondoltam eredetileg, de azért jól néz ki.







Mi a sakk? A sakk játék, sport, művészet és tudomány is egyben!

Nincsenek megjegyzések: