2018. október 2., kedd

Két matt

Két matt, mindkettőben világossal játszottam, mindkét partit megnyertem! Ez a sakk célja! A legjobb játék a Földön, gondolkodni tanít, kitartásra, összpontosításra, odafigyelésre, türelemre nevel és megtanít veszíteni is!

A játék célja tulajdonképpen a sakk-matt, egy olyan állás létrehozása vagy kikényszerítése, amikor az ellenfél királya olyan helyzetbe kerül, hogy szabályosan nem tudja kivédeni a sakkot. Sem ütéssel, sem lépéssel, sem más figura mozgatásával. Most két olyan állást mutatok, ahol kivívtam a győzelmet!

Az első partiban az 55. lépés után nyertem egy spanyol srác ellen, akivel a játszmáink aránya: 16-6 győzelem a javamra! A második képen is egy győztes állást láthattok, itt a 46. lépés után nyertem! Ellenfelem egy portugál hölgy, vele is jól állok: 14-6 győzelem, szintén a javamra!

Az éjjel összesítettem az eddigi játszmáim eredményeit, eszerint: játszottam összesen: 892 partit, ebből megnyertem: 545 meccset, kikaptam: 333 játékban és döntetlennel végződött: 14 csata. 

Ez szerintem jó eredmény, főleg, ha figyelembe vesszük, hogy nemzetközi színtéren játszunk, és nem kezdőkkel!Nincsenek megjegyzések: