2019. november 11., hétfő

Űrutazás és térerő

Mindegy van ma, és én a 11. hónap 11. napján 11 óra 11 perckor éppen a kávémat iszogattam, le is akartam fényképezni az órámat, de nem sikerült a kép, így aztán úgy voltam vele, hogy mindegy...

Ez is mindegy...

Régóta nem posztolok aktuális politikai híreket, főleg belpolitikait nem, de most kivételt teszek. Az új polgármester ünnepi beszédéből egy mondat:

"Ahhoz pedig, hogy ‘56 örökségét megőrizzük, újabb és újabb kihívásokkal kell együtt sikeresen szembenéznünk. Legyünk bátrak, és éljünk az Európai Uniós tagságunk adta jogokkal, mert ezzel gyermekeink és unkáink jövőjét építjük, és egyben teljesítjük '56 örökösei lévén kötelezettségeinket.”

Ennek annyi köze van 56 szellemiségéhez, mint Malackának az űrutazáshoz a Micimackóban. Ha 56 örökségét bárki is komolyan megértené, akkor nagyon sok ember nem állhatna a pódiumon ünnepi beszéd címén közhely-gyűjtemények végeláthatatlan folyamát a hallgatóságra zúdítva.

Amúgy, miért is hívjuk a polgármestert "mesternek"? Mégis, miben mester bármelyikük is?

Egyébként én nem értem az embereket, választás címén olyan bohózat megy itt, hogy leginkább sírni kellene rajta. Pofára szavaznak, érzelmek alapján döntenek, "csak ne az legyen" a motiváció. Ócska, ostoba, pisaszagú öregasszonyok érve a szavazásról: "Arra nem szavazok, mert az elvált!" Na, B+! Köszi, veletek aztán érdemes egy országot építeni. Kártyából, legfeljebb... Ja, abból várat szokás, bár azt szarból is... vagy abból nem lehet? Hmmm...

A képviselő-testületbe érettségi nélküli ember is beszavazódott...

Program, hozzáértés és terv nélkül, a dilettantizmus Mekkája jött el! A választási propaganda egyik fő eleme a kutyatartók és nem kutyatartók közötti párbeszéd erősítése volt... Mi van??? Ez most komoly???

70 000 ember lakik itt, ez nem vicc! Bár, úgy tűnik, ez még annak is rossz!

Malacka az űrutazáson? Min? A ZŰRutazáson inkább... Zűrös az egész, zavaros, kivizsgálandó.

Én negyven éve EGY másik országot szeretnék! "A" másik országot!

Jézus ezt mondja: "Keressetek és találtok!" (Mt 7,7) A kérdés csak az, hogy mégis mire megyünk vele, ha bármit találunk? Mesterségesen működtetett árnyékvilág vesz körül minket, ha átlátsz a szitán, és érzed a veszélyt, megbolondulsz. Állítólag 14 millió TB-kártya van kiadva. Mégis kiknek? És mennyien vannak itt rajtunk kívül? Én látom a folyamat végét, Ti miért nem látjátok?

"Tudom, miért alszol el olyan nehezen, élsz egyedül és ülsz minden éjjel a számítógép előtt." - mondja Trinity Neonak a Mátrix egyik első jelenetében. A filmben Neo a Kiválasztott, neve is az EGY (One) anagrammája, Trinity pedig nevében is a Szentháromságra utal, amiről azért nem árt, ha tudjuk, hogy nem ugyanaz, mint amit ma az arcotokba tol az egyház. A Szentháromság helyesen így van: Atya, Anya, Fiú.


És lehet most rám bármit mondani, de nagyon örülök, hogy anno Will Smith nem vállalta el a filmszerepet, mert a Kiválasztott fehér, és közöttünk van, ez tény! Ha már filmszerep: újra színpadra állok majd, ugyanazzal a csodálatos rendezővel, akivel régen a sikereinket arattuk! Örülök neki!

A mostani darabban Márta, aki a feleségem, de nem úgy és nem ott, (az egy másik dimenzió) szóval ő a következőket mondja nekem: "Miért törődsz kis, elhagyott életekkel, miért rágódsz éjszakánként, miért keresed az egyetlen és leghelyesebb megoldást?" És itt vissza is értünk Jézushoz. A Neo karakter is őt jeleníti meg. Köztünk van, de senkit nem érdekel...

Senkit...

Egyébként én azt mondom Mártának, hogy: "Nem egy vagy két, hanem száz és ezer gyereken tudnál segíteni, talán egy egész generáción!"

P.G. még a nyáron, a Napforduló előtt azt mondta, hogy meg kell történnie az Istenfiúi kegyelem kiáradásának, különben baj lesz! Nem történt meg. Baj lesz.

Mit mondjak?

Ennyi! Ti akartátok, hogy így legyen, csak az a szomorú, hogy magával ránt majd mindent és mindenkit a "dolog"! Azokat is, akik normálisak és jót akarnak, azt a néhány száz, legfeljebb pár ezer lelket.

Mindegy! Hagyjuk, szarok a farmra, ha még emlékszik valaki erre a poénra! Bár, valahogy most nincs kedvem nevetni.

Egyforma hülyék mindkét oldalon!



Nincsenek megjegyzések: