2019. december 9., hétfő

Agy-kont(eó)-roll

A minap javítanom kellett a Nyilván... c. írásomban az egyik dal kódját, mert érdekes módon "eltűnt" belőle a hang... A klip forgott, az énekes tátogott, de hang nem jött ki a száján.

Mint az emberek többsége, amúgy. Beszél, beszél, látom, hogy mozog a szája, néha még hallom is, amit mond, de nem hallom, mégsem hallom, mert értelme nincs semmi...

Igen! Így van, nem?

RDM újabb videókkal jelentkezett, hatalmas munkát végzett, mindjárt megnézhetitek, és elgondolkodhattok!

A kódot kellett javítanom, a dal kódját, de más kód javítására lenne szükség! Az emberek agyában kellene "átírni" ezt-azt... Egyébként azt kell, hogy mondjam, hogy sajnos az emberek az ún. agyukat használják. Miért sajnos? Mert a szív és a lélek jeleinek elfogadása helyett teszik ezt!

A mondás is így szól: "Szívvel-lélekkel!" Szó sincs itt agyról!

Az agy félrevezet, vigyázzatok!

Mondok egy példát: ma felkeltem, kimentem a konyhába kv-t csinálni (anélkül nem indulnak a motorok), és közben a konyhaasztalon láttam egy Demalgonos dobozt. Írással fordítva feküdt az asztal lapján, de ugye fejjel lefelé is tudunk olvasni. Nyugtáztam a dolgot, többünk is jár mostanában fogorvoshoz, nem volt meglepetés a doboz megjelenése.

De azért valami motoszkált bennem, hogy nem teljesen kerek így a történet, többször is ránéztem a délelőtt folyamán, de már csak a doboz furcsa, szürke-narancssárga színe kötötte le a figyelmemet. A gyártó cég egy név monogramja, jelzi is a cég hovatartozását, de már ez sem tudott felkavarni, csak "eltettem" az információt, mint jelenleg (még) lényegtelent.

Telt-múlt az idő (ami ugye nincs!), és délután, amikor vártam már haza a kislányomat, aki a megyei diákolimpia úszódöntőjében vett részt egy régi városban, és beszéltünk róla, hogy autóval mentek, akkor egy pillanat alatt leesett minden!

Az agy átvert, engem is átvert és egész délelőtt ebben a tévhitben ringatott! A dobozon a felirat: Daedalon.

A kanyargós hegyi út és az idegen autó miatt kellett...

Basszus! Ugye?

Átverés az egész, nagyon kell figyelni, hogy mit látunk és mit hiszünk el, vagy mit gondolunk! Amit látunk, hallunk és érzékelünk, az nagyrészt maszlag, látszat vagy csupán képzelgés. A mosogatógép nem akar mosogatni, megfenyegetjük, hogy veszünk másikat, erre megjavul...

Hogyan? Miért? Meddig?

Az agy elhiszi, hogy azért, mert x mostanában normális (azt mondja, amit hallani akarunk!), azért x megjavult. Nem! A mosogatógép is és x is lecserélendő! Miért? Mert végérvényesen elromlott, vagy soha nem is volt jó, csak azt gondoltunk, hogy működik! Miért? Mert így nem kell semennyit sem küzdeni?

Semmi sem az, aminek látszik.

Miért hiteti el velünk az agy, hogy bármi is működik rendesen ebben a világban? És miért hiszitek el neki?

Én nem hiszek neki, tudom, hogy nem így van, látom, érzékelem! A baj az, hogy senki nem hiszi ezt el nekem, vagy, ha igen, akkor a "megoldási javaslataim" süket fülekre találnak. Pontosabban, nem süketek azok a fülek, de tenni senki nem tud és nem is akar semmit, sajnos!

Mert egyszerűbb és kényelmesebb így! Kinek? A mosogatógépnek és x-nek biztosan!

Nincs közös nyelv, amin a problémákat egyáltalán kimondhatnánk, pedig kellene, nagyon kellene!

Legutóbb az egyik írásomat így fejeztem be: "Ó, ha lenne 30 ezer harcosom..."

Most is érvényes, sőt!

Az első videónak rögtön az elején elhangzik: "A szabad akarat macerás dolog..." és erre jön is a válasz azonnal: "Ez valahogy elveszi az élet sava-borsát, nem?"

Igaz?

Tessék, a két videó, az összefüggések nem véletlenek!



Nincsenek megjegyzések: