2018. január 29., hétfő

Képernyő előtti munkavégzés

A cikk eredetileg megjelent: 2012. november 13-án

Milyen érdekes, hogy ma egy munkáltató megteheti, hogy csak azt a törvényt hajtja végre, ami neki kedvez (a munkavállalónak hátrányt okoz). Mondok egy példát:

Amikor egy adott törvény arról rendelkezik - egyébként hibásan és végrehajthatatlanul - hogy a munkaközi szünet nem a munkaidő része, stb-stb., akkor a munkáltató azonnal lép és módosítja az egy szolgálatban eltöltött időt!

Pontosabban a ledolgozott órák elszámolását módosítja, hiszen a dolgozó továbbra is ugyanannyi időt tölt el a munkahelyén munkát végezve (a munkáltatónak és a tulajdonosnak hasznot termelve!) Csak éppen az ezért járó díjazás (elszámolt óra) lett csökkentve, ezzel keresetcsökkenést okozva a dolgozónak!

Felháborító!

Amikor viszont a dolgozónak járna egy kis könnyítés, akkor nem hajtanak végre egy adott törvényt! Konkrétan: a monitor előtti munkavégzésre gondolok és mindjárt bizonyítom is az igazamat!

Az említett munkahelyen a dolgozó gyakorlatilag folyamatosan kell, hogy nézze a monitorokat, szám szerint négyet (4-et) ahhoz, hogy munkáját időben és pontosan ellássa! Nos, a törvény szerint itt 6 óra után váltást kell(ene) biztosítani a munkáltatónak a dolgozó fizikai és pszichés (túl)terhelése miatt! Vagyis: ezt a munkakört két ember kellene, hogy ellássa! Szerintetek?

Nem hogy nincs két ember, hanem egyszerűen kijelentették, hogy ez a munkakör nem minősül képernyő előtti munkavégzésnek!

Akkor íme, egy olyan munkahely, ami a munkáltató szerint nem képernyő előtti:


Nincsenek megjegyzések: