2018. január 20., szombat

WoT - Mi is ez?

Mi is az a WoT? Nos, ez a fehérorosz Wargaming vállalat belső nézetű, online, stratégiai játéka, teljes nevén World of Tanks, magyarul A tankok világa.

Mint azt a neve is mutatja harckocsikkal fogunk száguldozni és lövöldözni meglepően élethű környezetben, valós időben!
Miért játszom vele? Mert jó! Miért jó? Nos, ez már kicsit hosszabb lesz.

Nem voltam soha egy megszállott számítógép-játékos, aki reggeltől estig mást sem csinál, mint a gépen játszik. Ezért nem is ismertem az összes, vagy majdnem az összes játékot, persze nem is érdekelt a többségük. Vagy drága volt, vagy nem tetszett, vagy csak egyszerűen szar volt! Szerintem!

Meg aztán meg is untam őket, előbb-utóbb. Miért? Mert egy számítógépes játékprogram kész állapotban van. Magyarul: ha egy adott játékállást elmentesz, akkor akárhányszor elindíthatod az adott ponttól a játékot, onnan folytatod, ahol abbahagytad/megakadtál/meghaltál/kilőttek/legyőztek. Tehát, hamarabb vagy később, de minden akadályon átjutsz, ezredszerre sikerülni fog átugrani/kikerülni/lelőni/felépíteni/megcsinálni. És innentől kezdve tulajdonképpen minden játék unalmassá válik, hol marad az izgalom, a nehézség, a meglepetés?

Nos, a World of Tanks nem ilyen. Egy csatában 30 játékost sorsol össze a szerver, nagyjából az erőviszonyok szerint. 30 ismeretlen ember, 30 ismeretlen stílus, 30 ismeretlen képzettségű tanklegénység, megannyi ismeretlen tényező! A pályát és a saját tankodat ismered, nagyjából tisztában kell lenned a képességeiddel, de minden más kiszámíthatatlan! Az, hogy ki, melyik tankkal melyik irányba indul el és ott mit fog csinálni? Ki tudja előre? Minden csata más, egyedi, megismételhetetlen!

Te is fejlődsz, a tankod is és persze az ellenség is!

Számtalan oldalon lehetne a játék alapjait, kezelését ismertetni, megtették már mások sok helyen, én most nem teszem, persze majd biztosan írok ezekről is, most csak kedvcsinálót szerettem volna írni Nektek a játékhoz!

Nincsenek megjegyzések: