2018. január 6., szombat

Jön a mentő

Ha jön a mentőautó és az ember autóban ül, akkor (ez nem is kérdés!) félre kell húzódni, el kell engedni a mentőt! Tiszta sor és mindig meg is teszem! Azonban ilyenkor (is) kiderül mennyi bunkó, tahó ember van közöttünk, mennyire csak magával törődik jelenlegi társadalmunk többsége, sajnos!

A történet a következő: jön a mentő, a tükörben meglátom és az első alkalmas helyen utat adok neki! Ez egy besoroló sáv balra, egy kereszteződésben. Lelassítok, indexelek, félrehúzódok. Elzúg a mentő, mennék tovább, csakhogy...

Csakhogy a mögöttem jövő fehér Skoda Octavia (aki egyébként nem húzódott sehova, a mentőautó a két sáv között kerülte ki!) úgy gondolta, hogy akkor ő megy tovább, leginkább a mentő után és amikor én próbáltam visszasorolni a belső sávba kis híján belém jött és még rám is dudált! Mindezt persze úgy, hogy bár fényes nappal volt, neki égett a ködlámpája, mert az menő! (gondolom)

Nem történt szerencsére semmi, de nekem eldurrant az agyam: mekkora bunkó az ilyen! Nem tűnik fel neki, hogy aki (vele ellentétben) elengedi a mentőautót, az menni is fog tovább!

Nincsenek megjegyzések: