2018. január 14., vasárnap

Malév-sztrájk

A cikk eredetileg megjelent: 2010. szeptember 14-én

Már ott tartok, hogy nem nagyon érdekelnek a hírek. De most azért eljutott az ingerküszöbömig egy hír, ami kicsit felborzolta az agyamat! A hír így szólt: a Malév pilótái 2 órás figyelmeztető sztrájkot tartottak, mert a fizetésüket ötmillió (5 000 000,-) forinttal akarják csökkenteni!

Hoppá! Na, itt azért eldurrant az agyam! Álljon már meg a menet! Nem lehet egy kis önmérsékletet tanúsítani? Nem elég semmi?

Elhiszem, hogy egy pilótának sokat kell tanulni. És? Máshol is sokat kell tanulni és sokat kell gyakorolni, mire profi lesz valaki! Máshol is nagy a felelősség, máshol is nagy a nyomás az embereken!

Nevetséges, hogy amíg ebben az országban emberek milliói vacak kilencven-százezer forintért robotolnak éjjel-nappal, addig egyesek olyan pénzeket kapnak, hogy abból egy falu is megélne...

Mennyit kereshet vajon egy olyan ember, akitől csökkentésként el lehet vonni ötmilliót??? Húszat, harmincat? Egy átlag magyarnak hány évig-évtizedig kell dolgozni ennyi pénzért? Van bőr a képén a Malévnak is! Ekkora fizetésekkel kényeztetik magukat, aztán meg sírnak-rínak, hogy veszteségesek és állami segítséget igényelnek. Az én adómból...

Felháborító!

Nincsenek megjegyzések: