2018. január 6., szombat

Baleset vagy gyilkosság?

A cikk eredetileg megjelent: 2012. május 12-én

Büntetőfeljelentést tett az orosz légügyi hatóság az Indonéziában lezuhant orosz Szuhoj Szuperjet-100 típusú repülőgép katasztrófája kapcsán!


Nyilvánosan eddig kevesen mondták ki, de sokan arra gyanakodnak, hogy nyugat-európai/amerikai repülőgépgyárak megbízásából valakik meghekkelték a Szuhoj fedélzeti biztonsági rendszereit!

Miért tették volna, kérdezhetnénk! Nos, a Szuhoj Szuperjet-100 a következő évtized legnagyobb piaci sikerére számíthatott! A legkorszerűbb technikával felszerelt, ultramodern, rendkívül gazdaságosan üzemeltethető repülőgép simán befutó lehet az "olcsó" repülőgépeket kereső fapados vagy kispénzű légitársaságok számára!

Kevéssé tűnik valószínűnek, hogy a gyár legjobb berepülőpilótája egyszerűen nekirepül egy hegynek... Az a pilóta, név szerint Alekszander Jabloncev, aki a típus első felszállását is végrehajtotta, és azóta folyamatosan jelen volt a gép tesztelése/fejlesztése során! Nála jobban senki nem ismerte a típust! A Szuhoj mérnökein, berepülőpilótáin, a Szuperjet program vezetőjén és menedzserén kívül a gépen tartózkodott még közel 50 ember, indonéz, amerikai, olasz, francia és orosz állampolgárok. Túlélő sajnos nincs, a gép egy 1600 méter magas hegynek ütközött, a roncsai pedig 500 méter mélyen (-1100 méter!) egy völgyben vannak. Még megközelíteni is nehéz a helyet, sűrű erdők, megáradt folyó és roppant nehéz időjárás nehezíti a mentőalakulatok dolgát! Lehet, hogy ez sem véletlen? Úgy értem, a katasztrófa helyszíne!

Jelenleg két légitársaság is használja már a Szuperjet-100-at, és 170 megrendelése van a Szuhojnak! Az azóta csődbe ment Malév is tervbe vette a gép megvásárlását! Szóval volt mitől félni a bőingnek, az erbusznak és a többieknek!

Bizony itt milliárdos üzletről van szó, persze dollárban/euróban! Ezért sokan már gyilkolni is képesek!

Bennem nincsenek kételyek, simán kinézem a nyugati/amerikai multicégek vezetőiből, hogy a profitért megbízást adnak egy ilyen akció végrehajtására.

Íme, nézzétek meg, régen készült ilyen szép vonalvezetésű repülőgép:



Nincsenek megjegyzések: