2018. február 10., szombat

Haditechnikai parkban

A cikk eredetileg megjelent: 2012. július 25-én

Nyaralás közben eljutottunk Zamárdiba is! No, nem a Balaton Soundra, mert abból elég volt az a kevés is, amit kívülről láttunk! Fényes nappal az árokparton fetrengő, részeg, drogos fiatalok, a saját mocskukban, a nyilvános wc-ben a földre szaró lányok, üvegek, mocsok és szemét mindenhol!

Elszomorító!

A helyiektől tudom, hogy egész éjjel jön-megy a mentőautó, kijózanító, drogambulancia, stb.

Ez tartalmas szórakozás? Ez jó? Szégyen, hogy ezt a mocskot reklámozzák, katasztrófa, hogy ezt lehet, hogy ez a követendő példa a fiatalság előtt!

De mi nem ezért voltunk Zamárdiban!

Van ott egy haditechnikai park, a Magyar Honvédség által az elmúlt 50 évben használt felszerelésekkel, eszközökkel. Zömmel járművek, de van repülőgép és helikopter is!

Sajnos, ottlétünk alatt forgatott Budapesten brúszvillisz, készült a dájhárd-5, ezért jó néhány jármű, páncélos nem volt ott, kibérelték őket a filmhez, ezért éppen Bp. utcáin "harcoltak", így sajnos nem láthattunk mindent! De sebaj, jövőre újra elmegyünk, és remélem akkor már ott lesz az összes eszköz!

Most egy kis válogatás következzék a teljesség igénye nélkül.

Elsőként következzék a kedvencem, a MIG-21-es vadészgép:



Van MIG-23-as is:


Egy rövid történet a következő kép előtt: én mélységi felderítő voltam, ejtőernyős távírász, tehát nálunk három-négy teherautón kívül nem volt más jármű! Így, amikor egy gyakorlaton T-72-es és BMP is részt vett, L. Lacika cimborám az őrületbe kergette a hivatásos állományt, a következő mondatával: "Lánctalpa van, tehát tank!" Hiába mondták neki, ez egy BMP, ő közölte, ez tank! Mi persze jót derültünk ezen, és azóta ez szállóige: Lánctalpa van, tehát tank!

Íme, itt is van:



És itt van az emlegetett BMP:


Vannak légvédelmi eszközök is, SA-2, SA-6 légvédelmi rakéták és ZSZU-57-2 önjáró légvédelmi gépágyú is:



És nem maradhatnak el a különböző teherautók sem:



Aki arra jár, feltétlenül menjen be, nagyon jó hely és kitűnő állapotban vannak a járművek! Jövőre újra elmegyünk!

Nincsenek megjegyzések: