2018. február 2., péntek

Ereklyék

A cikk eredetileg megjelent: 2013. augusztus 9-én

Néha rendrakáskor nagyon fontos dolgok kerülnek elő! Én is így jártam most, Ági pakolt, és előkerült két pólóm, amiket ugyan már rég nem hordok (az egyiket még a laktanyában megrágta az egér), de nagyon örülök, hogy megkerültek!

Volt több hasonló pólóm is, de amikor a betörtek hozzám (még régen, szerencsére), mindent elloptak, még a szennyes ruhát is! A helyszínelő rendőr ugyan elmondta, hogy ők biztosak benne, hogy a nem messze lévő putri egyik családjában kell keresni a tettest, de azt is elmondta, hogy nem fognak kapni házkutatási parancsot, mert azt a fajta "állampolgárt" már akkor sem lehetett felelősségre vonni...

És ez már régen volt!

De a lényeg, hogy ez a két póló akkor túlélte a betörést, mivel a laktanyában voltak, így megmenekültek! Mondjuk azt megnéztem volna, hogy kis cigánygyerekek mászkálnak az utcán ejtőernyős pólóban! Hogy miért? Azért, mert nem, hogy önkéntesként nem jelentkeztek semmilyen komolyabb vagy nehezebb, esetleg veszélyesebb feladatra, de amit csak lehetett elkerültek, ahonnan csak lehetett kihúzták magukat, már ami a munkát illeti! A helyzet azóta csak romlott, méghozzá nagyságrendekkel, de ebbe most ne merüljünk el! Gondolom, mindenki ismeri a képletet, vagy, ha nem, járjatok utána, égető már a probléma!

Már régebben írtam róla, hogy mélységi felderítő, ejtőernyős-távírász voltam, és a fegyvernem alapítójáról, az általunk nagyra becsült és tiszteletben tartott vitéz Bertalan Árpád őrnagyról is írtam egy cikket! A két póló ezt örökíti meg!

Az elsőn a századunk századjelvénye látható, a második emlékpóló!



Nincsenek megjegyzések: