2018. február 2., péntek

Meghalt Margaret Thatcher

A cikk eredetileg megjelent: 2013. április 9-én

87 éves korában meghalt Margaret Thatcher. Mondhatnám, ennyi idősen csak azt tette, amit egy ennyi idős embernek tennie kell: meghalt. Ez persze így nem szép, élhetett is volna még akár, de azért nem kell krokodilkönnyeket hullatni, szép kort ért meg, nyugodjon békében!

Most persze mindenhonnan ömlik a megható, könnyes emlékezés, hogy ilyen meg olyan nagy politikus volt, a szigetország első és mindmáig egyetlen női miniszterelnöke, és ő fedezte fel Gorbacsovot és még a budapesti piacon is vásárolt és így meg úgy...

Na, ja...

Én azért kicsit máshogy látom a banya szerepét! Valóban ő volt ott az első női miniszterelnök, na és akkor mi van? A Kelettel folytatott "kiegyezési politikának" már 10 évvel ezelőtt is sokan láttuk az eredményét és az irányát, mára pedig teljesen nyilvánvalóvá vált, hogy mi volt a cél! Ez pedig nem volt más, mint a világuralom megszerzése, teljes társadalmak lezüllesztése, úgy erkölcsi értelemben, mint anyagilag! Sikerült nekik, nem csak és kizárólag a Vasladynek, hanem azoknak, akik őt a hatalomba emelték és ott is tartották! Ugye senki nem gondolja komolyan, hogy a vaskalapos, esernyős, önző és képmutató angolok majd maguktól megválasztanak egy nőt a 70-es évek végén! Ugyan kérem!

Azok az erők álltak mögötte is, akik később nálunk is mindenre rátették a kezüket, akik gyűlölettől eltorzult arccal mindent tönkretettek és tesznek még ma is! És most már egyre nyíltabban és egyre erőszakosabban támadnak, mert mi még ma is tartjuk magunkat, keservesen és egyre nehezebben, de kitartunk! És ez nagyon nem tetszik ám nekik! Ezért lesz itt mindenki náci és nyilas és rasszista és kirekesztő, aki bármit kritizálni mer, vagy aki észrevesz szinte teljesen nyilvánvaló célokat és az azokhoz vezető piszkos módszereket!

Már persze, ha nem az ő oldalukról van szó...

Mert ha igen, akkor más a helyzet. Már sikeresen beleégették a buta tömegek agyába a sablonokat, amiket akkor is ismételgetni kell, amikor nem is igaz! Márpedig ezek a sablonok szinte sohasem igazak, arra jók, hogy frusztrálják és a végletekig összezavarják a csupán a saját boldogulását néző buta átlagpolgárt! Azt, aki akkor is elhiszi, hogy ebben az országban hátrányosan megkülönböztetik, mi több üldözik, sőt irtják a cigányokat, akit mondjuk tegnap raboltak ki a nyílt utcán, akit megvertek, akinek valamelyik rokonát brutálisan meggyilkolták és akinek azt mondta a helyszínelő rendőr, hogy nem lehet semmit tenni és ne is akarjon tenni semmit!

Ja, és itt még az eszkimókat is üldözik ám! De ezt hagyjuk, mert még a végén kiderül, hogy ők állnak mindezek mögött... No persze arra azért jutott energia, idő, pénz és figyelem, hogy törvénybe legyen iktatva, hogy az eszkimó-üldözést megkérdőjelezni tilos! Nevetséges!

Az átjárás, az tilos, nem?

No, de nem ezért vágtam bele az írásba! Szecsőr asszonytól kell most elbúcsúzni, a megfelelő módon. Én majd egy dallal fogom ezt megtenni, hamarosan!

Ezen kis kitérő után térjünk vissza ködös Albionba! Szóval hajbókolnak előtte, csak az elért eredményeket hangoztatják (ismerünk ilyet itthon is, igaz?), miközben ő volt az, aki a szakszervezeti mozgalmakat tönkretette, vagy legalábbis a tönkremenetel lejtőjén egy jó nagyot taszított rajtuk! Emlékszünk arra az esetre igaz, amikor 10 halálos áldozatot követelt a fellépése egy sztrájk letörésére? Ő mondta, hogy "nincs társadalom, csak férfiak és nők vannak!" Igen, kimondta a lényeget és a céljukat!

És ő volt az is, aki a legpiszkosabb és legerőszakosabb módon kezdte el megsemmisíteni az IRA-t, miközben a megszállást fenntartotta, sőt fokozta az elnyomást!

Búcsúzzunk most egy olyan ember szellemével, aki utat mutatott annak idején az íreknek és ma is példát mutat nekünk magyaroknak is!

Nincsenek megjegyzések: