2018. február 2., péntek

Gerinctelenség

A cikk eredetileg megjelent: 2013. augusztus 9-én

Konkrétan a Tatai Utcazene és Művészeti Fesztivál szervezőire utal a cím! Felháborító! Hogyan is volt? Összegezzünk együtt!

Tavaly, nagy hírverés közepette vette kezdetét az I. Tatai Utcazene és Művészeti Fesztivál. Eddig rendben. A lezajlott programokkal nem kívánok foglalkozni, mindenki eldönti maga, hogy neki mi tetszett, vagy mi nem, magánügy!

Olyan is előfordul, hogy kedvezőtlen időjárás miatt elmarad egy-egy rendezvény, ez sem rendkívüli esemény, visszaadják a belépő árát és mindenki megy a dolgára. Szerintem!

A szervezők szerint azonban nem!

Történt, hogy az egyik estére meghirdetett Tankcsapda - Aurora koncertre átmentem a fiúkkal. Akkor még csak csöpögött az eső, megvettük a jegyünket és vártunk. Telt-múlt az idő és nem történt semmi. Az eső egyre jobban esett, félő volt, hogy elmarad a koncert. Így is lett, a meglepetés azonban csak ekkor ért, a pénztárban közölték, hogy nem adják vissza a jegy árát! Kérdeztem, miért? Az a frappáns válasz érkezett, hogy "mert így döntöttek"!

A leggusztustalanabb azonban az volt, hogy amikor már lehetett tudni, hogy a koncert elmarad, a szervezők még akkor is elvették a pénzt az érkezőktől, majd két perc múlva, amikor szerencsétlenek rájöttek, hogy átb...ták őket és kérték volna vissza a jegyek árát, elhajtották őket! Még most is okádnom kell, ha Tatára gondolok...

Később, a nagy felháborodás miatt előálltak a nagy ötlettel, a II. fesztiválra (az ideire) egy jegy árát 50% kedvezménnyel kapják majd meg a károsultak. Nagy gondolat, hiszen így megtarthatják az összes bevételt, amit a semmilyen szolgáltatás ellenére bezsebeltek és ugyan hányan fognak visszajönni jövőre? És vajon hány ember fogja egy évig őrizgetni a belépőjét? És vajon mennyi az esélye, hogy a két zenekar majd jövőre is egy napon fog jönni, jönnek-e egyáltalán? És még, ha így is lesz, akkor is 150%-ot fizetsz egy jegyért!!!

Én már akkor megmondtam, hogy ez a gerinctelenség magyarországi iskolapéldája kicsiben... És azt is, hogy jövőre (idén) ezek az emberek lapítani fognak, és nem, hogy pénzt nem adnak vissza (még kedvezmény formájában sem!), hanem még esemény sem lesz!

És sajnos igazam lett!

Íme, a tavalyi jegyek és íme, amit most lehet tudni az eseményről:


Hánynom kell tőlük...



Nincsenek megjegyzések: